Troffelvloer

‘Een moderne sterke vloer’
Een troffelvloer, ook wel bekend als mortel of terrazit, is een vloer van fijn grind, besprenkeld in een laag epoxy. Het mengsel wordt gecreëerd in een grote mixer en wordt vervolgens met een spaan op de vloer aangebracht. Een troffelvloer heeft dezelfde strakke naadloze uitstraling als de gietvloer, terwijl een troffelvloer sterker is in de toplaag, beter krasbestendig en goedkoper is dan een gietvloer. 

Troffelvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. De dichte structuur en toplaag maken de vloer duurzaam, sterk onderhoudsvriendelijk. De troffelvloer kan worden gesmeerd op afschot en met holle hoek plinten. De vloer is daarom ook zeer geschikt voor sanitaire ruimtes maar heeft ook een warme moderne  uitstraling voor uw woonkamer of keuken.

1EFF1721-9B1C-457D-8900-3A3477EF1573

Troffelvloer

‘Een moderne sterke vloer’
Een troffelvloer, ook wel bekend als mortel of terrazit,          is een vloer van fijn grind, besprenkeld in een laag epoxy. Het mengsel wordt gecreëerd in een grote mixer en wordt vervolgens met een troffel op de vloer aangebracht. Een troffelvloer heeft dezelfde strakke naadloze uitstraling als de gietvloer, terwijl een troffelvloer sterker is in de toplaag, beter krasbestendig en goedkoper is dan een gietvloer. 

Troffelvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en designs. De dichte structuur en toplaag maken de vloer duurzaam, sterk onderhoudsvriendelijk.        De troffelvloer kan worden gesmeerd op afschot en met holle hoek plinten. De vloer is daarom ook zeer geschikt voor sanitaire ruimtes maar heeft ook een warme moderne  uitstraling voor uw woonkamer of keuken.

1EFF1721-9B1C-457D-8900-3A3477EF1573
IMG_2816

Ideaal aan een troffelvloer is het naadloze systeem, daardoor is de vloer gemakkelijk in onderhoud. Een troffelvloer aanleggen is een vrij intensief proces. De vloer wordt handmatig met een troffel of een vlakspaan gesmeerd, wat dus erg arbeidsintensief is. Net als de gietvloer word de troffelvloer in meerdere lagen aangebracht. Wanneer alle lagen volledig zijn uitgehard, ontstaat er een uniek vloersysteem dat jarenlang meegaat.

Het plaatsen van een troffelvloer neemt 3 a 4 dagen in beslag, dat betekend dat deze dagen de vloer niet beloopbaar is. Na dag 4 is de vloer beloopbaar en na dag 7 belastbaar. Voor natte ruimtes is de vloer na 8 dagen geschikt tegen water.

Ideaal aan een troffelvloer is het naadloze systeem, daardoor is de vloer gemakkelijk in onderhoud.            Een troffelvloer aanleggen is een vrij intensief proces. De vloer wordt handmatig met een troffel of een vlakspaan gesmeerd, wat dus erg arbeidsintensief is. Net als de gietvloer word de troffelvloer in meerdere lagen aangebracht. Wanneer alle lagen volledig zijn uitgehard, ontstaat er een uniek vloersysteem dat jarenlang meegaat.

Het plaatsen van een troffelvloer neemt 3 a 4 dagen in beslag, dat betekend dat deze dagen de vloer niet beloopbaar is. Na dag 4 is de vloer beloopbaar en na dag 5 belastbaar. Voor natte ruimtes is de vloer na 8 dagen geschikt tegen water.

IMG_2816

EIGENSCHAPPEN

OPTIES

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

Onze adviseurs van vloerentraject zijn experts op het gebied van kunststofvloer systemen, wilt u advies over het juiste type vloersysteem voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord. U kunt ook direct een offerte aanvragen, uiteraard geheel vrijblijvend.