- +316 16 83 39 58
- info@vloerentraject.nl
Artikel 1 Toepassing Algemene Voorwaarden
Artikel 2 Garanties en gebreken
Artikel 3 Aanbiedingen, offertes en prijzen
Artikel 4 Kleur, samenstelling en uitvoering
Artikel 5 Algemene voorbereiding door u als afnemer
Artikel 6 Belangrijke aandachtspunten voor u als afnemer, m.b.t. de voorbereiding van de ondergronden
Artikel 7 Inschakeling derden
Artikel 8 Meer- en minderwerk
Artikel 9 Risico’s en overmacht
Artikel 10 Oplevering en goedkeuring
Artikel 11 Annulering
Artikel 12 Betaling
Artikel 13 Aansprakelijkheid
Artikel 14 Toepasselijk Recht en Geschillen
a. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en offertes met vloerentraject aangaande verlening van diensten en/of levering van zaken. Deze voorwaarden gelden ook voor alle uit die overeenkomsten en offertes voortvloeiende afspraken.
b. U geeft door het plaatsen van een opdracht aan akkoord te gaan met de door vloerentraject gestelde leveringsvoorwaarden.
c. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden of aanvullingen daarop zijn alleen geldig als u deze schriftelijk/per mail met vloerentraject bent overeengekomen.
d. Elke offerte/aanbieding van vloerentraject is vrijblijvend.
a. vloerentraject waarborgt de goede kwaliteit van haar producten en garandeert dat ze geschikt zijn voor het doel waarvoor deze producten zijn aangebracht. Op haar gietvloeren verleent vloerentraject een garantie voor een periode van 3 jaar, afbouwend.
b. De gestelde garantieperiode gaat in ná oplevering van het werk.
c. Een beroep op garantie door u als afnemer, is alleen mogelijk als en nadat u uw betalingsverplichtingen aan ons heeft voldaan.
a. De hoeveelheden aan materiaal, de dikte van de vloeren en het afschot dat vloerentraject opgeeft, zijn gebaseerd op een vlakke en strakke ondergrond. Kleurmonsters geven een (kleur)indicatie van de te plaatsen vloer. Afwijkingen in kleur komen voor, en horen bij de aard van het type product. Oneffenheden in de ondergrond worden bij toepassing in beginsel gevolgd en vormen onderdeel van het eindresultaat van de vloer of wand, tenzij in de overeenkomst het uitvlakken van oneffenheden uitdrukkelijk met u is overeengekomen.
b. Bij de uitvoering van de werkzaamheden moet u voor vloer rekening houden met het volgende:
* lichte oneffenheden of aanzetten kunnen voorkomen;
* stof, haartjes, vliegen of andere insecten, kunnen invallen in de toplaag;
* bij scheurvorming in de ondergrond, is in de vloer doortekening in de vorm van een ader mogelijk, in de wand is tevens scheurvorming mogelijk.
c. UV-filters en alifatische kunststoffen* bieden de vloer de hoogst mogelijke UV-bescherming en vertragen of verminderen verkleuring door zonlicht. Uiteraard kan – afhankelijk van de kleur – op den duur nog steeds een bepaalde mate van verkleuring van de geleverde systemen optreden, zoals bij direct zonlicht en bij openslaande deuren. Kleurvariatie kan ook optreden onder invloed van gebruik, slijtage en onderhoud. Met name bij lichte kleuren, zal in de eerste weken de kleur enigszins veranderen ten opzichte van de kleur zoals die was op het moment van oplevering.
d. Vanwege het vloeibare karakter van onze vloeren en het feit dat de vloer met de hand wordt gegoten, is er altijd een lichte glooiing te zien langs de plinten c.q. de muur waarlangs de vloer wordt gelegd. Plinten dienen daarom bij voorkeur pas na oplevering door u als afnemer te worden geschilderd.
e. Vloerentraject-betonlook-vloersystemen worden op locatie op de dekvloer aangebracht. Twee kleuren worden in een blik gemengd en verdeeld over de vloer. Door het verdelen van het product over de ondervloer, vindt verdere vermenging van de kleuren plaats.
– Deze werkwijze impliceert dat de uitstraling van de vloer op locatie wordt bepaald, en per project kan verschillen.
– Deze werkwijze impliceert ook dat verschillen in uitstraling binnen een vloerdeel en tussen verschillende vloerdelen en ruimten in het project, kunnen ontstaan. Dit resultaat past binnen de aard van vloerentraject-betonlook-vloersystemen.
f. Vloeren zijn niet bestand tegen schuurmiddelen, zuren, weekmakers en kleurconcentraten. Leest u daarom vóór gebruik het onderhoudsadvies goed door.
Bij de uitvoering van de overeenkomst is het van belang dat u als afnemer:
a. de ruimte waarin de vloer of wand wordt geplaatst, ontruimd, schoon en tochtvrij houdt. Ramen en deuren moeten kunnen sluiten. Er moet tevens afdoende verlichting aan het plafond aanwezig zijn.
b. eventuele kleur- en planningswijzigingen zo vroeg mogelijk doorgeeft, maar in elk geval 3 weken van tevoren. Alleen zó kan vloerentraject u de gewenste planningsdatum garanderen;
c. voorkomt dat 3 weken of zelfs nog korter vóór aanvang van de toepassing planningswijzigingen plaatsvinden. Wijzigingen op deze korte termijn, leiden tot een kostenpost van € 750,- per uitgestelde week voor onder andere opslag van materialen, en mogelijk tot planningsvertraging.
d. voorkomt dat het project in de toepassingsweek zelf uitgesteld moet worden, door bijvoorbeeld een onvoldoende voorbereiding. Dit leidt tot doorberekening van arbeidsuren voor dat project;
e. na voltooiing van het werk de vloer en wand 72 uur niet betreedt en/of belast, en dat de vloer en/of wand de eerste 72 uur na voltooiing niet in aanraking komt met vloeistoffen.
Let op: Laat de eerste 2 weken na het leggen van de vloer geen water/plassen staan op de vloer, in verband met het doorharden van de watergedragen laklaag.
Vochtmeting door vloerentraject vindt voorafgaand aan de applicatie met een vochtmeter plaats.
Het vochtpercentage van de ondervloer mag niet meer zijn dan 2,5%.
NB: deze meting dient slechts als een extra controle voor u als afnemer. Omdat het om een steekproef gaat, kan deze niet volledig uitsluitsel bieden tegen het voorkomen van restvocht, en eventueel daaruit voortvloeiende vochtwerking. Zorg daarom dat u de regel volgt, dat de vloer 1,5 week per cm vloerdikte heeft gedroogd en 2 weken voor de start van de applicatie niet meer met vocht wordt belast.
Let op: wanneer bij meting blijkt dat het vochtpercentage van de ondervloer het gestelde maximum van 2,5% overstijgt, komen de met u overeengekomen garanties te vervallen, of zal de aanvang van de werkzaamheden tegen meerkosten opnieuw met u als afnemer worden ingepland.
A. Voor cementgebonden /anhydriet* en betonnen ondergronden, geldt:
1. Plaats waterdichte folie onder de dekvloer, om optrekkend vocht te voorkomen.
2. Draag zorg voor een vlakke, strakke ondergrond van goede kwaliteit, vóór aanvang van de werkzaamheden. De vloer mag niet zanderig zijn en is bij voorkeur afgepapt*.. Op de vloer moet geen lijmlaag voorkomen.
3. Breng een afschot van 1,5 cm per m2 aan in doucheruimtes.
4. De aanwezigheid van de benodigde dilatatie-* en/of schijnvoegen in de ondergrond, zoals geachte te worden zijn aangebracht volgens de geldende NEN-normen 2742-2007 en NEN-2747-2001. De hoeveelheid en locatie dienen door de aannemer of dekvloerleverancier te worden bepaald.
B. Voor de cementgebonden of betonnen ondergronden geldt:
1. Een vochtpercentage in de ondergrond bij beton van niet hoger dan 4%, bij zandcement niet hoger dan 2,5%.
C. Voor anhydriet* gebonden ondergronden geldt:
1. Een vochtpercentage in de ondergrond dat niet hoger is dan 0,5%.
D. Voor houten ondergronden geldt dat:
1. de ondergrond in zijn geheel wordt afgetimmerd en verlijmd met Fermacell* 1 x 28 mm.
2. de platen volgens voorschrift in de ruimte zijn geacclimatiseerd, voordat ze worden aangebracht.
3. er voor een deugdelijke plaatsing van de ondergrond is gezorgd en dat deze is berekend op de belasting van het gebruik.
4. bij applicatie op houten ondergronden (lees: ook underlayment, multiplex, Fermacell, parket) is door werking van de ondergrond (bijvoorbeeld als gevolg van verschillen in temperatuur, luchtvochtigheid en/of belasting) een doortekening van platen of schrootjes in de vloer mogelijk.
E. Voor Beton-Ciré geldt:
1. een sauskleurige, minimaal 16 mm dikke, gipsgestuucte ondergrond, zodat leidingen en reparaties zich niet aftekenen in het voorbereide stucwerk.
2. een vochtpercentage in de ondergrond dat niet hoger ligt dan 1%, wat een droogtijd inhoudt van in de regel 2 weken.
3. dat in natte ruimtes de binnenhoeken van de wandafwerking worden afgekit. Bij andersoortige ondergronden zullen afzonderlijke afspraken worden gemaakt. De hierboven opgesomde voorbereiding voor de ondergronden zijn heel belangrijk voor een goede oplevering van uw betongietvloer of -wand.
De voorbereiding beïnvloedt in grote mate het kwalitatieve eindresultaat.
Kunnen de punten zoals hierboven vermeld niet door u worden nagekomen, dan proberen wij u daarmee te helpen. Houdt u dan wel rekening met meerkosten, die mogelijk moeten worden gemaakt, al proberen we dat te voorkomen. Zijn ze onoverkomelijk, dan bespreken we dat tijdig met u. Een goede en open communicatie en samenwerking is onmisbaar voor het behalen van het mooiste eindresultaat.
Let op: vloerentraject adviseert u in natte ruimtes sanitaire plinten te (laten) plaatsen, om vocht onder de vloer tegen te gaan. In andere gevallen (bij geen plaatsing van sanitaire plinten) kan vloerentrajet in geval er vocht onder de vloer optreedt, geen garanties verstrekken.
Als een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, hebben zowel u als afnemer als vloerentraject het recht bepaalde werkzaamheden of leveringen door derden te laten verrichten.
Let op: voor betaling geldt de volgende verdeling:
– 50% voorafgaand aan de applicatie
– 50% bij oplevering van de werkzaamheden.
a. U kunt de overeenkomst tot 3 weken vóór uitvoering van de opdracht kosteloos annuleren.
b. Bij annulering ná de onder a. aangegeven termijn, brengt vloerentraject 15% van de in de opdracht opgenomen prijs in rekening.
c. Bij een termijn van 3 weken vóór uitvoering, brengen wij 30% van de opgenomen prijs in rekening.
d. Bij annulering binnen 6 weken vóór de overeengekomen datum van het begin van de werkzaamheden, brengt vloerentraject 50% van de overeengekomen prijs in rekening.
a. vloerentraject stelt zich verantwoordelijk voor schade aan de ruimte van de afnemer waarin de vloer wordt gelegd, voor zover deze schade door de aflevering van het product is veroorzaakt en aan haar personeel, toeleveranciers, of transporteurs is toe te rekenen. Bij de bepaling van de omvang van de schadevergoeding, wordt rekening gehouden met de verhouding tussen de ontstane schade en de prijs van het product, alsmede met de vraag in hoeverre de schade is gedekt door een verzekering ten behoeve van vloerentraject.
b. vloerentraject is alleen aansprakelijk voor tekortkomingen en/of gebreken van producten en/of bij de uitvoering van het werk, in geval de schade aan vloerentraject is toe te rekenen. Uitgesloten is gevolgschade bij de afnemer, zoals bedrijfsstagnatie, verhuis- en hotelkosten en dergelijke. De aansprakelijkheid van vloerentraject voor de door de afnemer geleden schade, bedraagt maximaal het bedrag van de totale opdracht.
a. Op alle geschillen die voortvloeien uit de overeenkomsten tussen vloerentraject en haar afnemers, is Nederlands recht van toepassing.
b. Alle geschillen tussen vloerentraject en haar afnemers, zullen worden voorgelegd aan het Bedrijfschap Afbouw voor kwaliteitscontrole of bindende advies Algemene voorwaarden vloerentraject.
* Anhydriet is de ongehydrateerde variant van gips (calciumsulfaat).
* Afpappen is het nawissen van een verse cementgebonden dekvloer met een cementpap.
* Alifatische kunststoffen zijn biologisch afbreekbare kunststoffen met een koolstofverbinding
* Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft om het uitzetten en krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, op te vangen. Zo wordt voorkomen dat materialen scheuren door deze geïntroduceerde spanningen.
* Een schijnvoeg is een schijnbare voeg in metsel- of pleisterwerk.
* Fermacell: gipsvezelplaten.
* Verwijzing Burgerlijk Wetboek, zie artikel 12, onder b: http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel119a
* Offerte: een aanbieding van vloerentraject aan een afnemer.